T'interessa

Benvinguda

Benvinguda

Els donem la benvinguda a la web de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, organisme autònom de la Generalitat, encarregat de vetlar per la utilització racional o legal del sòl i exercir les potestats administratives de disciplina urbanística respecte de les infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, en el territori dels municipis que s'adherisquen mitjançant l'acord d'adhesió.

L'objectiu d'aquest espai és, d'una banda, fomentar els valors de la protecció del sòl rural, entès com a recurs natural escàs, limitat i no renovable, i, per un altre, que els municipis adherits tinguen a la seua disposició un instrument àgil que els facilite el compliment de les seues obligacions adequadament, una labor per a la qual comptaran amb tot el suport que l'Agència puga oferir-los.

És el nostre propòsit afermar a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori com un organisme pròxim, obert, que reforce i amplie les vies de comunicació amb la ciutadania, amb les persones implicades, i amb els municipis, oferint una resposta a les seues necessitats.

Notícies

L’ Agència Valenciana de Protecció del Territori convoca unes jornades formatives per als tècnics dels municipis adherits

L’ Agència Valenciana de Protecció del Territori convoca unes jornades formatives per als tècnics dels municipis adherits

La primera jornada formativa va tindre lloc el 18 d'abril en el Col·legi d'advocats d'Elx

Amb la finalitat d'oferir una formació als tècnics dels municipis adherits l`AVPT ha organitzat diferents jornades en cadascuna de les tres províncies.

En elles s'analitza l'emplenament de les actes i informes tècnics que servixen de base per a la incoació d'expedients sancionadors i de restauració de la legalitat urbanística.

Les següents jornades se celebraran a la fi d'abril en les instal·lacions de Cheste per als municipis de la província de València i per als de Castelló es realitzarà a principis de maig en esta província.

En estes sessions es pretén coordinar, amb els més de 300 ajuntaments adherits, la gestió de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable de la Comunitat Valenciana, especialment referent a la tramitació dels expedients sancionadors i de restauració de la legalitat urbanística.


 

La consellera Salomé Pradas es reunix a Elx amb l’Agéncia Valenciana de Protecció del Territori

La consellera Salomé Pradas es reunix a Elx amb l’Agéncia Valenciana de Protecció del Territori

La titular de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori incidix en els valors de la protecció i respecte cap al medi ambient i el desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana

En la seua primera visita a l’Agència juntament amb el Secretari Autonòmic de Medi ambient i Territori i president de l’Agéncia, Francisco Javier Sendra; el Director General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, Miguel Ángel Iborra i el Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco van mantindre una reunió de treball amb el seu Director, Santiago Gambín, per a concretar els objectius d'este organisme en els pròxims anys i aprofundir en les mesures a adoptar per a impulsar l'exercici de les seues funcions.

Així mateix també van tindre ocasió de saludar i intercanviar impressions amb el personal situat en la seu.

L’AVPT és la competent en matèria de protecció de la legalitat urbanística sobre el sòl no urbanitzable, i per això, la consellera Salomé Pradas va indicar que “les línies d'actuació d'este departament se centraran en fomentar els valors de la protecció i respecte als nostres recursos, fent-los compatibles amb un desenvolupament sostenible”.


 

La Unitat de Mitjans Aeris de la Policia Local d'Elx assessora l’AVPT per a l'adquisició de drons

La Unitat de Mitjans Aeris de la Policia Local d'Elx assessora l’AVPT per a l'adquisició de drons

Els inspectors de l'Agència Valenciana disposaran de mitjans aeris per a revisar les edificacions il·legals en sòl no urbanitzable

L’ Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) es va reunir amb la Unitat de Mitjans Aeris de la Prefectura de la Policia Local d'Elx, considerada una de les més ben qualificades, amb la finalitat d'assessorar-se en els tipus de drons, requisits i permisos necessaris per a l'adquisició i l'ús dels mateixos a la Comunitat Valenciana.

Estos mitjans aeris facilitaran la labor de control i vigilància de l'equip d'inspectors de l’AVPT en permetre'ls una major visió de les edificacions il·legals en sòl no urbanitzable.

Amb l'adquisició d'esta tecnologia, l’AVPT reforçarà la tramitació del gran nombre d'expedients que aglutina després de l'adhesió de 300 municipis des de la seua creació.


 

Es constituïx el nou Consell de Direcció de l’AVPT

Es constituïx el nou Consell de Direcció de l’AVPT

El desembre passat es va formar el nou Consell de Direcció de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, el primer després de les eleccions de maig 2023

D'acord amb els estatuts de l’Agència, una part del Consell cessava automàticament amb la constitució del Consell, de les diputacions provincials o de les entitats locals, i altres membres canviaven després de la designació de nous alts càrrecs en la Conselleria.

 Així el 21 de desembre 2023 es va constituir este Consell, quedant format pel Secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori com a President; el Director General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental com a vicepresident; 4 membres designats per la Federació Valenciana de municipis i províncies entre els ajuntaments adherits, en esta ocasió han sigut els municipis de Beniflà, Elx, Sant Vicent del Raspeig i Víver; 4 vocalies en representació autonòmica, corresponent als Directors Generals del Medi natural i Animal, la d'Aigua, el de Costes, Ports i Aeroports i el de Qualitat i Educació Ambiental; un membre per cadascuna de les diputacions provincials, així com una secretaria.

Este òrgan col·legiat exercirà les funcions de planificació, direcció i control de l'Agència i haurà de reunir-se de manera ordinària almenys dues vegades a l'any.

Amb esta constitució del Consell de Direcció i el nomenament del nou Director gerent al novembre, l’AVPT continuarà la seua labor de protecció de la legalitat urbanística en tot el territori de la Comunitat Valenciana amb 300 ajuntaments adherits.

L'il.licità Santiago Gambín Candel nomenat nou Director Gerent de l'AVPT

L'il.licità Santiago Gambín Candel nomenat nou Director Gerent de l'AVPT

En el ple del Consell del passat 21 de novembre es va aprovar el nomenament del màxim responsable de l'organisme situat a Elx

En el Decret d'aprovació dels estatuts de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori està previst que la Direcció Gerència siga nomenada per decret del Consell i així es va realitzar en la reunió del passat 21 novembre de 2023 al costat del cessament de l'anterior Director.

El Director Gerent és l'òrgan executiu de gestió ordinària de l'organisme adscrit a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que vela per la utilització racional i legal del sòl de la Comunitat Valenciana.

Esta Agència va establir la seua seu en el municipi d'Elx i en els seus quasi dos anys de funcionament compta ja amb quasi 300 municipis adherits, que han delegat en ella la protecció de la legalitat urbanística , sanció i restauració respecte a infraccions greus o molt greus en sòl no urbanitzable.

— 5 articles per pàgina
Mostrant 1 - 5 de 19 resultats

Agenda