Benvinguda

Benvinguda

Els donem la benvinguda a la web de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, organisme autònom de la Generalitat, encarregat de vetlar per la utilització racional o legal del sòl i exercir les potestats administratives de disciplina urbanística respecte de les infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, en el territori dels municipis que s'adherisquen mitjançant l'acord d'adhesió.

L'objectiu d'aquest espai és, d'una banda, fomentar els valors de la protecció del sòl rural, entès com a recurs natural escàs, limitat i no renovable, i, per un altre, que els municipis adherits tinguen a la seua disposició un instrument àgil que els facilite el compliment de les seues obligacions adequadament, una labor per a la qual comptaran amb tot el suport que l'Agència puga oferir-los.

És el nostre propòsit afermar a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori com un organisme pròxim, obert, que reforce i amplie les vies de comunicació amb la ciutadania, amb les persones implicades, i amb els municipis, oferint una resposta a les seues necessitats.

Notícies

L’AVPT organitza una jornada divulgativa i formativa en la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Elx

L’AVPT organitza una jornada divulgativa i formativa en la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Elx

Més de 100 assistents es van donar cita en aquest fòrum per a debatre els objectius i funcionament de l'acabada de crear Agència Valenciana de Protecció del Territori

El passat 22 novembre en la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Elx, l’AVPT va organitzar una jornada formativa sota la temàtica “Aspectes pràctics i legals per a un adequat compliment de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable. L'experiència de diverses agències de defensa del territori”. En l'obertura de la mateixa es va comptar amb la intervenció de la Consellera de Política Territorial, Obres públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Al llarg del dia es van tractar temes com “La protecció de la legalitat en el sòl no urbanitzable. Experiències a Espanya”, “La relació entre la minimització d'impacte i la disciplina urbanística” i els “Aspectes judicials i registrals en l'àmbit de la disciplina urbanística”. En les diferents taules redones van participar ponents de l'àmbit de l'administració local i autonòmica, de la universitat, registradors de la propietat i magistrats . També van intervindre, aportant la seua experiència, els Directors de les Agències de defensa del territori de Mallorca i Galícia.

Amb més de 260 ajuntaments adherits a l’AVPT, la jornada es va dirigir als diferents agents implicats en la disciplina urbanística del sòl no urbanitzable com ara personal tècnic d'ajuntaments, professionals: advocats, arquitectes, arquitectes tècnics, agents de la propietat immobiliària,…. .

-Enllaç a la jornada completa: https://www.youtube.com/watch?v=LT7M8kXR6MU

L’AVPT participa en la jornada sobre crisi climàtica i acció en el territori de la UPV

L’AVPT participa en la jornada sobre crisi climàtica i acció en el territori de la UPV

La jornada va tindre lloc el passat 28 de setembre a la Casa Museu de l’Alqueria del Famós de la UPV

L’Alqueria del Famós de la UPV va acollir el 28 de setembre la “Jornada sobre crisi climàtica i acció en el territori. Riscos i oportunitats” amb la participació de l’AVPT i altres institucions involucrades en aquest àmbit, com la UPV i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies entre altres. La jornada va resultar un fòrum adequat per a debatre els factors i conseqüències del canvi climàtic així com les possibles solucions que pot aportar el municipalisme i les institucions de govern regionals.

-Enllaç a la jornada completa: https://youtu.be/t2aY1f8eHUM

 

L’AVPT patrocina el II Congrés d'Urbanisme Productiu de la UPV

L’AVPT patrocina el II Congrés d'Urbanisme Productiu de la UPV

La seu de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV va acollir a principis de novembre aquest II Congrés

Durant els dies 8 i 9 de novembre, amb motiu del dia mundial de l'urbanisme, en aquest II Congrés es va debatre amb un ampli elenc de ponents sobre el nou model urbanístic del segle XXI, més equilibrat, sostenible, àgil i dinàmic. Aquest nou urbanisme productiu persegueix un consum del sòl “finalista”, utilitzant l'estrictament necessari, la qual cosa connecta amb l'objectiu de l’AVPT de protegir el sòl rural com a recurs natural, escàs, limitat i no renovable.

L'AVPT participa en el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana

L'AVPT participa en el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana

El Congrés es va celebrar a Requena els dies 10 i 11 novembre sota la temàtica de “El paper de les muntanyes com a correctors de desequilibris territorials en un context de canvi climàtic”

El municipi valencià de Requena va acollir el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana “El paper de les muntanyes com a correctors de desequilibris territorials en un context de canvi climàtic” els dies 10 i 11 de novembre. L’AVPT com a “protectora” del sòl rural, entés com a recurs natural escàs, limitat i no renovable va ser present en aquest Congrés, que va analitzar les oportunitats del territori rural i agroforestal en l'emergència climàtica global aportant proposades de gestió sostenible des del territori, bioeconomía i economia circular i de proximitat. També es va comptar amb la participació del Director gerent de l’ AVPT com a moderador de la taula “Ordenació i gestió territorial en els municipis rurals i les seues dificultats”.

Publicación de resoluciones de la Agència Valenciana de Protecció del Territori

Publicación de resoluciones de la Agència Valenciana de Protecció del Territori

— 5 articles per pàgina
Mostrant 1 - 5 de 7 resultats

Agenda