T'interessa

Benvinguda

Benvinguda

Els donem la benvinguda a la web de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, organisme autònom de la Generalitat, encarregat de vetlar per la utilització racional o legal del sòl i exercir les potestats administratives de disciplina urbanística respecte de les infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, en el territori dels municipis que s'adherisquen mitjançant l'acord d'adhesió.

L'objectiu d'aquest espai és, d'una banda, fomentar els valors de la protecció del sòl rural, entès com a recurs natural escàs, limitat i no renovable, i, per un altre, que els municipis adherits tinguen a la seua disposició un instrument àgil que els facilite el compliment de les seues obligacions adequadament, una labor per a la qual comptaran amb tot el suport que l'Agència puga oferir-los.

És el nostre propòsit afermar a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori com un organisme pròxim, obert, que reforce i amplie les vies de comunicació amb la ciutadania, amb les persones implicades, i amb els municipis, oferint una resposta a les seues necessitats.

Notícies

L’AVPT organitza una jornada per a destacar el valor del territori i el patrimoni cultural

L’AVPT organitza una jornada per a destacar el valor del territori i el patrimoni cultural

La jornada es va celebrar el passat 30 de juny a l'Església de Sant Martí de la Cartoixa de Vall de Crist situada en el municipi d'Altura

L’AVPT, en col·laboració amb la Federació valenciana de municipis i províncies, pretenia dotar a les entitats locals d'eines tècniques i de formació per a la conservació i difusió d'aquest patrimoni en el sòl no urbanitzable, aprofundint en estratègies i aliances interadministratives per a la salvaguarda d'aquests espais singulars.

En l'obertura es va comptar amb les intervencions de Manuel Civera, Director gerent de l’AVPT i Rocío Ibañez, alcaldessa d'Altura.  Després d'una presentació a càrrec de l'Associació cultural Cartoixa de Valldecrist va començar una taula redona amb Francisco Fuster, Josep-Marí Gómez i Albert Ferrer. Durant la jornada es va posar en valor la relació del territori i el patrimoni cultural a través de l'anàlisi de tres exemples concrets com les cartoixes de Portacelli (a Serra, Camp de Túria), Valldecrist (Altura, Alt Palància) i Aracristi (El Puig de Santa Maria, L'Horta). Finalment, va acabar amb una visita guiada a la Cartoixa de Valldecrist.

La clausura de la sessió va estar a càrrec de la Presidenta de AMUFOR, Consuelo Alfonso Pérez, qui va tindre paraules d'agraïment per l'organització de la sessió.


 

L’AVPT col·labora amb l’ IVASPE en unes jornades formatives sobre matèria urbanística

L’AVPT col·labora amb l’ IVASPE en unes jornades formatives sobre matèria urbanística

Es van realitzar sessions en cadascuna de les tres províncies que facilitaran la detecció de possibles infraccions de construccions en el sòl no urbanitzable

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que en l'actualitat ja compta amb 288 municipis adherits, valora l'estreta col·laboració que ha de mantindre amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i amb els seus ciutadans, per això en el seu primer any de funcionament ha realitzat diverses jornades divulgatives al costat de la FVMP sobre la gestió dels instruments urbanístics i la disciplina urbanística. Recentment s'han desenvolupat han sigut tres sessions formatives al costat de l’ IVASPE per a membres de policies locals.

Aquestes jornades formatives han tingut lloc el 30 de maig a la Sala Efopol de la Prefectura Policial de Vila.real, la següent el 13 de juny a la Sala Xemeneia al Castell d’Alaquàs i l'última el 15 de juny a la Sala d’actes de la Prefectura Policial d’Elx, amb una rellevant participació superior a les 200 persones

L'objecte de les mateixes ha sigut d'una banda, establir el marc de col·laboració que s'han de portar a terme, d'una forma homogènia, entre tots els municipis de la Comunitat Valenciana i l’AVPT, i per un altre, dotar a la policia local d'uns coneixements bàsics en matèria urbanística, com l'alçament d'actes i denúncies, comprovacions de l'estat d'obres… així com l'auxili en l'execució de les mesures cautelars que adopte l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, entre les quals es troben la paralització i el precinte d'activitats en curs.

A aquestes Jornades, al costat dels alcaldes i regidors d'urbanisme de les esmentades localitats, van assistir el Secretari Autonòmic de resposta a les emergències José María Ángel, i el Director Gerent de l’AVPT Manuel Civera, i funcionaris de la pròpia AVPT i altres departaments de la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de posar en comú esforços i aconseguir l'adequat compliment de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable i preservar la funció protectora del sòl i els recursos naturals, paisatgístics i patrimonials des d'una àmplia perspectiva.

L’AVPT col·labora en el IV Congrés d'Enginyeria Energètica organitzat per l’AEE Spain Chapter

L’AVPT col·labora en el IV Congrés d'Enginyeria Energètica organitzat per l’AEE Spain Chapter

El Congrés, que va analitzar les diferents àrees del camp d'enginyeria energètica, es va celebrar els dies 20 i 21 d'abril

Enguany l'organització va triar l'entorn de Veles e Vents de La Marina de València per a celebrar el IV Congrés internacional de iENER’23. En ell es van congregar els principals professionals en l'àmbit de l'energia analitzant àrees com la descarbonització, els mecanismes de flexibilitat, l'eficiència energètica, l'edificació, la generació renovable i distribuïda, la mobilitat sostenible, els nous combustibles i les noves solucions.

El Congrés d'Enginyeria Energètica s'ha convertit en un referent internacional, en el qual s'intercanvien coneixements i experiències entre els diferents actors que formen part dels camps d'actuació relacionats amb l'Enginyeria Energètica. En aquest sentit, l’AVPT va col·laborar en el mateix i el seu Director gerent, Manuel Civera, va realitzar l'obertura d'aquest esdeveniment que pretén mostrar el camí òptim als usuaris d'energia comercial, industrial i institucional cap a l'optimització de les instal·lacions i la sostenibilitat.


 

L'AVPT participa en la Jornada sobre eines per a la regularització d'habitatges en sòl no urbanitzable

L'AVPT participa en la Jornada sobre eines per a la regularització d'habitatges en sòl no urbanitzable

El teatre municipal de Marines va acollir la jornada organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria

Durant el matí de l'11 d'abril va tindre lloc la jornada “Eines per a la regularització d'habitatges en sòl no urbanitzable” en el municipi de Marines amb la col·laboració de l’AVPT i la Direcció general d'Urbanisme. La primera taula moderada pel Director gerent de l’AVPT, Manuel Civera, va comptar amb les intervencions de representants del sector públic, concretament la Regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Bétera, Eva Martínez; el Director general d'Urbanisme, Vicente García Nebot; el Director general de Transició Ecològica, Enric Juan Alcocer i Ernesto Ríos de la notaria de Llíria.

En ella es va informar sobre l'existència de 194.000 habitatges en sòl no urbanitzable de les quals quasi 103.000 són legalitzables i es va destacar la importància de comptar amb una informació accessible i una guia clara dels tràmits necessaris per a inscriure i legalitzar els habitatges.

En aquest sentit, és clau el paper de l’AVPT, organisme que aporta connexió i seguretat jurídica als municipis de la Comunitat Valenciana. Actualment comprén l'adhesió de 282 municipis i la tramitació d'uns 1.300 expedients.

La segona de les taules va reunir representants del sector privat com John Kirby, representant dels expatriats de la Comunitat Valenciana; Malek Mureu, vicepresident del Col·legi Territorial d'arquitectes de València; José Manuel Pastor, catedràtic d'Economia de la Universitat de València i Ana Falomir, sòcia fundadora de Excelsia advocats.

La Consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, va clausurar la jornada ressaltant el nou concepte d'urbanisme productiu “es tracta d'un concepte, de caràcter finalista en el qual el consum de sòl només es produeix si és estrictament necessari perquè existeix un projecte sostenible, ambiental i econòmic que el sustenta i cobreix les necessitats de la nostra societat a curt i mitjà termini”.


 

L'Agència Valenciana Antifrau i l’Agència Valenciana de Protecció del Territori signen un protocol per a posar en marxa les bústies de denúncia i el Pla d'Integritat

L'Agència Valenciana Antifrau i l’Agència Valenciana de Protecció del Territori signen un protocol per a posar en marxa les bústies de denúncia i el Pla d'Integritat

— 5 articles per pàgina
Mostrant 6 - 10 de 19 resultats

Agenda