T'interessa

Notícies

L’ Agència Valenciana de Protecció del Territori convoca unes jornades formatives per als tècnics dels municipis adherits

L’ Agència Valenciana de Protecció del Territori convoca unes jornades formatives per als tècnics dels municipis adherits

La primera jornada formativa va tindre lloc el 18 d'abril en el Col·legi d'advocats d'Elx

Amb la finalitat d'oferir una formació als tècnics dels municipis adherits l`AVPT ha organitzat diferents jornades en cadascuna de les tres províncies.

En elles s'analitza l'emplenament de les actes i informes tècnics que servixen de base per a la incoació d'expedients sancionadors i de restauració de la legalitat urbanística.

Les següents jornades se celebraran a la fi d'abril en les instal·lacions de Cheste per als municipis de la província de València i per als de Castelló es realitzarà a principis de maig en esta província.

En estes sessions es pretén coordinar, amb els més de 300 ajuntaments adherits, la gestió de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable de la Comunitat Valenciana, especialment referent a la tramitació dels expedients sancionadors i de restauració de la legalitat urbanística.


 

La consellera Salomé Pradas es reunix a Elx amb l’Agéncia Valenciana de Protecció del Territori

La consellera Salomé Pradas es reunix a Elx amb l’Agéncia Valenciana de Protecció del Territori

La titular de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori incidix en els valors de la protecció i respecte cap al medi ambient i el desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana

En la seua primera visita a l’Agència juntament amb el Secretari Autonòmic de Medi ambient i Territori i president de l’Agéncia, Francisco Javier Sendra; el Director General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, Miguel Ángel Iborra i el Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco van mantindre una reunió de treball amb el seu Director, Santiago Gambín, per a concretar els objectius d'este organisme en els pròxims anys i aprofundir en les mesures a adoptar per a impulsar l'exercici de les seues funcions.

Així mateix també van tindre ocasió de saludar i intercanviar impressions amb el personal situat en la seu.

L’AVPT és la competent en matèria de protecció de la legalitat urbanística sobre el sòl no urbanitzable, i per això, la consellera Salomé Pradas va indicar que “les línies d'actuació d'este departament se centraran en fomentar els valors de la protecció i respecte als nostres recursos, fent-los compatibles amb un desenvolupament sostenible”.


 

La Unitat de Mitjans Aeris de la Policia Local d'Elx assessora l’AVPT per a l'adquisició de drons

La Unitat de Mitjans Aeris de la Policia Local d'Elx assessora l’AVPT per a l'adquisició de drons

Els inspectors de l'Agència Valenciana disposaran de mitjans aeris per a revisar les edificacions il·legals en sòl no urbanitzable

L’ Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) es va reunir amb la Unitat de Mitjans Aeris de la Prefectura de la Policia Local d'Elx, considerada una de les més ben qualificades, amb la finalitat d'assessorar-se en els tipus de drons, requisits i permisos necessaris per a l'adquisició i l'ús dels mateixos a la Comunitat Valenciana.

Estos mitjans aeris facilitaran la labor de control i vigilància de l'equip d'inspectors de l’AVPT en permetre'ls una major visió de les edificacions il·legals en sòl no urbanitzable.

Amb l'adquisició d'esta tecnologia, l’AVPT reforçarà la tramitació del gran nombre d'expedients que aglutina després de l'adhesió de 300 municipis des de la seua creació.


 

Es constituïx el nou Consell de Direcció de l’AVPT

Es constituïx el nou Consell de Direcció de l’AVPT

El desembre passat es va formar el nou Consell de Direcció de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, el primer després de les eleccions de maig 2023

D'acord amb els estatuts de l’Agència, una part del Consell cessava automàticament amb la constitució del Consell, de les diputacions provincials o de les entitats locals, i altres membres canviaven després de la designació de nous alts càrrecs en la Conselleria.

 Així el 21 de desembre 2023 es va constituir este Consell, quedant format pel Secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori com a President; el Director General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental com a vicepresident; 4 membres designats per la Federació Valenciana de municipis i províncies entre els ajuntaments adherits, en esta ocasió han sigut els municipis de Beniflà, Elx, Sant Vicent del Raspeig i Víver; 4 vocalies en representació autonòmica, corresponent als Directors Generals del Medi natural i Animal, la d'Aigua, el de Costes, Ports i Aeroports i el de Qualitat i Educació Ambiental; un membre per cadascuna de les diputacions provincials, així com una secretaria.

Este òrgan col·legiat exercirà les funcions de planificació, direcció i control de l'Agència i haurà de reunir-se de manera ordinària almenys dues vegades a l'any.

Amb esta constitució del Consell de Direcció i el nomenament del nou Director gerent al novembre, l’AVPT continuarà la seua labor de protecció de la legalitat urbanística en tot el territori de la Comunitat Valenciana amb 300 ajuntaments adherits.

L'il.licità Santiago Gambín Candel nomenat nou Director Gerent de l'AVPT

L'il.licità Santiago Gambín Candel nomenat nou Director Gerent de l'AVPT

En el ple del Consell del passat 21 de novembre es va aprovar el nomenament del màxim responsable de l'organisme situat a Elx

En el Decret d'aprovació dels estatuts de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori està previst que la Direcció Gerència siga nomenada per decret del Consell i així es va realitzar en la reunió del passat 21 novembre de 2023 al costat del cessament de l'anterior Director.

El Director Gerent és l'òrgan executiu de gestió ordinària de l'organisme adscrit a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que vela per la utilització racional i legal del sòl de la Comunitat Valenciana.

Esta Agència va establir la seua seu en el municipi d'Elx i en els seus quasi dos anys de funcionament compta ja amb quasi 300 municipis adherits, que han delegat en ella la protecció de la legalitat urbanística , sanció i restauració respecte a infraccions greus o molt greus en sòl no urbanitzable.

L’AVPT organitza una jornada per a destacar el valor del territori i el patrimoni cultural

L’AVPT organitza una jornada per a destacar el valor del territori i el patrimoni cultural

La jornada es va celebrar el passat 30 de juny a l'Església de Sant Martí de la Cartoixa de Vall de Crist situada en el municipi d'Altura

L’AVPT, en col·laboració amb la Federació valenciana de municipis i províncies, pretenia dotar a les entitats locals d'eines tècniques i de formació per a la conservació i difusió d'aquest patrimoni en el sòl no urbanitzable, aprofundint en estratègies i aliances interadministratives per a la salvaguarda d'aquests espais singulars.

En l'obertura es va comptar amb les intervencions de Manuel Civera, Director gerent de l’AVPT i Rocío Ibañez, alcaldessa d'Altura.  Després d'una presentació a càrrec de l'Associació cultural Cartoixa de Valldecrist va començar una taula redona amb Francisco Fuster, Josep-Marí Gómez i Albert Ferrer. Durant la jornada es va posar en valor la relació del territori i el patrimoni cultural a través de l'anàlisi de tres exemples concrets com les cartoixes de Portacelli (a Serra, Camp de Túria), Valldecrist (Altura, Alt Palància) i Aracristi (El Puig de Santa Maria, L'Horta). Finalment, va acabar amb una visita guiada a la Cartoixa de Valldecrist.

La clausura de la sessió va estar a càrrec de la Presidenta de AMUFOR, Consuelo Alfonso Pérez, qui va tindre paraules d'agraïment per l'organització de la sessió.


 

L’AVPT col·labora amb l’ IVASPE en unes jornades formatives sobre matèria urbanística

L’AVPT col·labora amb l’ IVASPE en unes jornades formatives sobre matèria urbanística

Es van realitzar sessions en cadascuna de les tres províncies que facilitaran la detecció de possibles infraccions de construccions en el sòl no urbanitzable

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que en l'actualitat ja compta amb 288 municipis adherits, valora l'estreta col·laboració que ha de mantindre amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i amb els seus ciutadans, per això en el seu primer any de funcionament ha realitzat diverses jornades divulgatives al costat de la FVMP sobre la gestió dels instruments urbanístics i la disciplina urbanística. Recentment s'han desenvolupat han sigut tres sessions formatives al costat de l’ IVASPE per a membres de policies locals.

Aquestes jornades formatives han tingut lloc el 30 de maig a la Sala Efopol de la Prefectura Policial de Vila.real, la següent el 13 de juny a la Sala Xemeneia al Castell d’Alaquàs i l'última el 15 de juny a la Sala d’actes de la Prefectura Policial d’Elx, amb una rellevant participació superior a les 200 persones

L'objecte de les mateixes ha sigut d'una banda, establir el marc de col·laboració que s'han de portar a terme, d'una forma homogènia, entre tots els municipis de la Comunitat Valenciana i l’AVPT, i per un altre, dotar a la policia local d'uns coneixements bàsics en matèria urbanística, com l'alçament d'actes i denúncies, comprovacions de l'estat d'obres… així com l'auxili en l'execució de les mesures cautelars que adopte l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, entre les quals es troben la paralització i el precinte d'activitats en curs.

A aquestes Jornades, al costat dels alcaldes i regidors d'urbanisme de les esmentades localitats, van assistir el Secretari Autonòmic de resposta a les emergències José María Ángel, i el Director Gerent de l’AVPT Manuel Civera, i funcionaris de la pròpia AVPT i altres departaments de la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de posar en comú esforços i aconseguir l'adequat compliment de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable i preservar la funció protectora del sòl i els recursos naturals, paisatgístics i patrimonials des d'una àmplia perspectiva.

L’AVPT col·labora en el IV Congrés d'Enginyeria Energètica organitzat per l’AEE Spain Chapter

L’AVPT col·labora en el IV Congrés d'Enginyeria Energètica organitzat per l’AEE Spain Chapter

El Congrés, que va analitzar les diferents àrees del camp d'enginyeria energètica, es va celebrar els dies 20 i 21 d'abril

Enguany l'organització va triar l'entorn de Veles e Vents de La Marina de València per a celebrar el IV Congrés internacional de iENER’23. En ell es van congregar els principals professionals en l'àmbit de l'energia analitzant àrees com la descarbonització, els mecanismes de flexibilitat, l'eficiència energètica, l'edificació, la generació renovable i distribuïda, la mobilitat sostenible, els nous combustibles i les noves solucions.

El Congrés d'Enginyeria Energètica s'ha convertit en un referent internacional, en el qual s'intercanvien coneixements i experiències entre els diferents actors que formen part dels camps d'actuació relacionats amb l'Enginyeria Energètica. En aquest sentit, l’AVPT va col·laborar en el mateix i el seu Director gerent, Manuel Civera, va realitzar l'obertura d'aquest esdeveniment que pretén mostrar el camí òptim als usuaris d'energia comercial, industrial i institucional cap a l'optimització de les instal·lacions i la sostenibilitat.


 

L'AVPT participa en la Jornada sobre eines per a la regularització d'habitatges en sòl no urbanitzable

L'AVPT participa en la Jornada sobre eines per a la regularització d'habitatges en sòl no urbanitzable

El teatre municipal de Marines va acollir la jornada organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria

Durant el matí de l'11 d'abril va tindre lloc la jornada “Eines per a la regularització d'habitatges en sòl no urbanitzable” en el municipi de Marines amb la col·laboració de l’AVPT i la Direcció general d'Urbanisme. La primera taula moderada pel Director gerent de l’AVPT, Manuel Civera, va comptar amb les intervencions de representants del sector públic, concretament la Regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Bétera, Eva Martínez; el Director general d'Urbanisme, Vicente García Nebot; el Director general de Transició Ecològica, Enric Juan Alcocer i Ernesto Ríos de la notaria de Llíria.

En ella es va informar sobre l'existència de 194.000 habitatges en sòl no urbanitzable de les quals quasi 103.000 són legalitzables i es va destacar la importància de comptar amb una informació accessible i una guia clara dels tràmits necessaris per a inscriure i legalitzar els habitatges.

En aquest sentit, és clau el paper de l’AVPT, organisme que aporta connexió i seguretat jurídica als municipis de la Comunitat Valenciana. Actualment comprén l'adhesió de 282 municipis i la tramitació d'uns 1.300 expedients.

La segona de les taules va reunir representants del sector privat com John Kirby, representant dels expatriats de la Comunitat Valenciana; Malek Mureu, vicepresident del Col·legi Territorial d'arquitectes de València; José Manuel Pastor, catedràtic d'Economia de la Universitat de València i Ana Falomir, sòcia fundadora de Excelsia advocats.

La Consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, va clausurar la jornada ressaltant el nou concepte d'urbanisme productiu “es tracta d'un concepte, de caràcter finalista en el qual el consum de sòl només es produeix si és estrictament necessari perquè existeix un projecte sostenible, ambiental i econòmic que el sustenta i cobreix les necessitats de la nostra societat a curt i mitjà termini”.


 

L'Agència Valenciana Antifrau i l’Agència Valenciana de Protecció del Territori signen un protocol per a posar en marxa les bústies de denúncia i el Pla d'Integritat

L'Agència Valenciana Antifrau i l’Agència Valenciana de Protecció del Territori signen un protocol per a posar en marxa les bústies de denúncia i el Pla d'Integritat

L’AVPT patrocina el II Congrés d'Urbanisme Productiu de la UPV

L’AVPT patrocina el II Congrés d'Urbanisme Productiu de la UPV

La seu de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV va acollir a principis de novembre aquest II Congrés

Durant els dies 8 i 9 de novembre, amb motiu del dia mundial de l'urbanisme, en aquest II Congrés es va debatre amb un ampli elenc de ponents sobre el nou model urbanístic del segle XXI, més equilibrat, sostenible, àgil i dinàmic. Aquest nou urbanisme productiu persegueix un consum del sòl “finalista”, utilitzant l'estrictament necessari, la qual cosa connecta amb l'objectiu de l’AVPT de protegir el sòl rural com a recurs natural, escàs, limitat i no renovable.

L'AVPT participa en el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana

L'AVPT participa en el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana

El Congrés es va celebrar a Requena els dies 10 i 11 novembre sota la temàtica de “El paper de les muntanyes com a correctors de desequilibris territorials en un context de canvi climàtic”

El municipi valencià de Requena va acollir el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana “El paper de les muntanyes com a correctors de desequilibris territorials en un context de canvi climàtic” els dies 10 i 11 de novembre. L’AVPT com a “protectora” del sòl rural, entés com a recurs natural escàs, limitat i no renovable va ser present en aquest Congrés, que va analitzar les oportunitats del territori rural i agroforestal en l'emergència climàtica global aportant proposades de gestió sostenible des del territori, bioeconomía i economia circular i de proximitat. També es va comptar amb la participació del Director gerent de l’ AVPT com a moderador de la taula “Ordenació i gestió territorial en els municipis rurals i les seues dificultats”.

Publicación de resoluciones de la Agència Valenciana de Protecció del Territori

Publicación de resoluciones de la Agència Valenciana de Protecció del Territori

AVPT: Los ayuntamientos ya pueden adherirse

AVPT: Los ayuntamientos ya pueden adherirse

La Generalitat saca a información pública los estatutos para poner en marcha la Agencia Valenciana de Protección del Territorio

La Generalitat saca a información pública los estatutos para poner en marcha la Agencia Valenciana de Protección del Territorio