T'interessa

Benvinguda

Benvinguda

Els donem la benvinguda a la web de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, organisme autònom de la Generalitat, encarregat de vetlar per la utilització racional o legal del sòl i exercir les potestats administratives de disciplina urbanística respecte de les infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, en el territori dels municipis que s'adherisquen mitjançant l'acord d'adhesió.

L'objectiu d'aquest espai és, d'una banda, fomentar els valors de la protecció del sòl rural, entès com a recurs natural escàs, limitat i no renovable, i, per un altre, que els municipis adherits tinguen a la seua disposició un instrument àgil que els facilite el compliment de les seues obligacions adequadament, una labor per a la qual comptaran amb tot el suport que l'Agència puga oferir-los.

És el nostre propòsit afermar a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori com un organisme pròxim, obert, que reforce i amplie les vies de comunicació amb la ciutadania, amb les persones implicades, i amb els municipis, oferint una resposta a les seues necessitats.

Notícies

El Consell de Direcció de l’AVPT celebra la seua primera reunió ordinària de 2023 a la Sala del Consell de l'Ajuntament d'Elx

El Consell de Direcció de l’AVPT celebra la seua primera reunió ordinària de 2023 a la Sala del Consell de l'Ajuntament d'Elx

Els estatuts d'aquest organisme autònom estableixen que aquest òrgan de direcció ha de reunir-se almenys dues vegades a l'any

El Consell de Direcció és l'òrgan col·legiat de planificació, direcció i control de l'Agència, que segons els seus estatuts estarà constituït per una presidència, una vicepresidència, 11 vocalies de les quals 4 són designats pels ajuntaments adherits a proposta de la FVMP, altres 4 en representació de la Generalitat i un per cadascuna de les diputacions provincials, així com per una secretaria.

La pròxima reunió del Consell serà en l'últim trimestre de l'any.

En aquest primer any de funcionament l’AVPT ha rebut un voluminós nombre d'expedients que ha requerit un gran esforç de coordinació entre totes les administracions. No obstant això, el seu Director, Manuel Civera, extrau un balanç molt positiu, destacant la confiança rebuda dels municipis adherits ( 279 municipis a data 9/3/23), el treball i bon fer dels funcionaris de l’AVPT, la implicació i presa de decisions del propi Consell de Direcció i d'altra banda, el suport tècnic rebut per la FVMP, les 3 diputacions i altres institucions implicades. Tot això, sense oblidar la rebuda de l’AVPT a la ciutat d'Elx, la qual cosa suposa un exemple de descentralització de les administracions, a més d'una decisió valenta del Consell de crear un organisme de suport al municipalisme.

En aquesta reunió es va emetre un vídeo sobre la implantació de l’AVPT en el territori de la Comunitat Valenciana, que es pot visualitzar a continuació.

La seu del Col·legi d'Advocats d'Elx reuneix diferents experts per a analitzar l'ús responsable del sòl no urbanitzable

La seu del Col·legi d'Advocats d'Elx reuneix diferents experts per a analitzar l'ús responsable del sòl no urbanitzable

Aquesta jornada es va realitzar amb motiu del primer any de funcionament de l’AVPT que ja comprén 279 ajuntaments adherits

Sota el títol “La disciplina urbanística: l'ús racional i sostenible del sòl no urbanitzable”, l’ICAE va acollir el passat 9 de març una jornada dirigida a analitzar l'ús responsable del sòl no urbanitzable, a la qual van assistir professionals, tècnics i representants de municipis adherits a l’AVPT, entre altres.

Aquesta activitat va comptar amb dues taules redones, així com amb tres ponències, la primera d'aquestes de Francesc Xavier Boyas Alós (Secretari general per al repte demogràfic), la segona de Rosa Pardo Marín (Directora General de Política Territorial i Paisatge) i l'última a càrrec de Vicent J. García Nebot (Director General d'Urbanisme) que va explicar el Manual de gestió per a la minimització d'impacte ambiental.

La segona de les taules va destacar la gestió de l’AVPT en el seu primer any de funcionament, que ha aconseguit l'adhesió de 279 ajuntaments de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

A continuació apareixen els vídeos de les intervencions,

L’AVPT organitza una jornada divulgativa i formativa en la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Elx

L’AVPT organitza una jornada divulgativa i formativa en la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Elx

Més de 100 assistents es van donar cita en aquest fòrum per a debatre els objectius i funcionament de l'acabada de crear Agència Valenciana de Protecció del Territori

El passat 22 novembre en la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Elx, l’AVPT va organitzar una jornada formativa sota la temàtica “Aspectes pràctics i legals per a un adequat compliment de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable. L'experiència de diverses agències de defensa del territori”. En l'obertura de la mateixa es va comptar amb la intervenció de la Consellera de Política Territorial, Obres públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Al llarg del dia es van tractar temes com “La protecció de la legalitat en el sòl no urbanitzable. Experiències a Espanya”, “La relació entre la minimització d'impacte i la disciplina urbanística” i els “Aspectes judicials i registrals en l'àmbit de la disciplina urbanística”. En les diferents taules redones van participar ponents de l'àmbit de l'administració local i autonòmica, de la universitat, registradors de la propietat i magistrats . També van intervindre, aportant la seua experiència, els Directors de les Agències de defensa del territori de Mallorca i Galícia.

Amb més de 260 ajuntaments adherits a l’AVPT, la jornada es va dirigir als diferents agents implicats en la disciplina urbanística del sòl no urbanitzable com ara personal tècnic d'ajuntaments, professionals: advocats, arquitectes, arquitectes tècnics, agents de la propietat immobiliària,…. .

-Enllaç a la jornada completa: https://www.youtube.com/watch?v=LT7M8kXR6MU

L’AVPT participa en la jornada sobre crisi climàtica i acció en el territori de la UPV

L’AVPT participa en la jornada sobre crisi climàtica i acció en el territori de la UPV

La jornada va tindre lloc el passat 28 de setembre a la Casa Museu de l’Alqueria del Famós de la UPV

L’Alqueria del Famós de la UPV va acollir el 28 de setembre la “Jornada sobre crisi climàtica i acció en el territori. Riscos i oportunitats” amb la participació de l’AVPT i altres institucions involucrades en aquest àmbit, com la UPV i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies entre altres. La jornada va resultar un fòrum adequat per a debatre els factors i conseqüències del canvi climàtic així com les possibles solucions que pot aportar el municipalisme i les institucions de govern regionals.

-Enllaç a la jornada completa: https://youtu.be/t2aY1f8eHUM

 

L’AVPT patrocina el II Congrés d'Urbanisme Productiu de la UPV

L’AVPT patrocina el II Congrés d'Urbanisme Productiu de la UPV

La seu de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV va acollir a principis de novembre aquest II Congrés

Durant els dies 8 i 9 de novembre, amb motiu del dia mundial de l'urbanisme, en aquest II Congrés es va debatre amb un ampli elenc de ponents sobre el nou model urbanístic del segle XXI, més equilibrat, sostenible, àgil i dinàmic. Aquest nou urbanisme productiu persegueix un consum del sòl “finalista”, utilitzant l'estrictament necessari, la qual cosa connecta amb l'objectiu de l’AVPT de protegir el sòl rural com a recurs natural, escàs, limitat i no renovable.

— 5 articles per pàgina
Mostrant 11 - 15 de 19 resultats

Agenda